311 56 369 info@ugorelate.dk

Og hvordan gør du så det?

Meget forskning peger på at afgørende for at du bevarer din motivation og arbejdsglæde er, at du finder mening i de resultater, du skaber i dit job. Det afspejler sig også i et emne, der florerer meget på Linkedin i denne tid: ”At finde sit ”hvorfor””, som jeg har lovet at give mit indspark på.

Ud over at resultaterne skal give mening og leve op til dit ”hvorfor”, er relationen med kollegerne og chefen med til at skabe arbejdsglæde. Ja, eller til at ødelægge den.

Hvad angår det med at finde sit ”hvorfor”…

Jeg sad engang sad i et job i et forsikringsselskab som en af de der forhadte telefonsælgere, der ringer liiiige som den velduftende steg er taget ud af ovnen – for at sælge forsikringer. SÅ LAD DA VÆR!

Og hvordan fandt jeg så lige mening i det? I et job hvor jeg gang på gang fik afslag og havde sure kunder i røret? (Sultne kunder er de værste – det husker jeg også fra min korte tid i en kendt fastfoodrestaurent).

Dengang var jeg ikke så ”belæst” som nu, og derfor var det jeg gjorde intuitivt og ikke bevidst. Jeg fandt mit ”hvorfor” og arbejdede ud fra det, i stedet for mit ”hvad”.

Mit ”hvorfor” var at hjælpe mennesker med at leve et tryggere liv. Mit ”hvordan” og mit ”hvad” var at ”sælge” assurandørbesøg.

Hvad angår de mange afslag…

Tilbage i forsikringsselskabet var det gang på gang kollegerne og fællesskabet, og det sjov vi også havde sammen, der reddede det gode humør, og fik mig til at holde fast og blive en dygtig phoner. Altså var det resultaterne, kombineret med de gode relationer, der gav mig arbejdsglæden.

Mit indspark…  

Hvis du skal opnå et sublimt arbejdsliv, skal du blive skarp på dit ”hvorfor”, og så skal du være medskaber af gode relationer.

Yderligere forskning viser, at vi finder vores ”hvorfor” i forskellige ting – afhængigt af hvilken persontype vi er.

Tilfredshed i arbejdslivet hænger altså meget sammen med, om du får lov til at bruge dine personlige præferencer i det givne job. Det hænger tæt sammen med dit ”hvorfor”. Hvis dit job er sådan ét, hvor du kan bruge dine præferencer, vil du arbejde hårdere og finde det meget mere givende. Som en del af det at have et sublimt arbejdsliv!

Og når du kender din persontype og ved noget om for eksempel Jungiansk Typeteori (JTI) bliver du klogere på dig selv, og på den måde du kommunikerer, og på den måde skaber du bedre og mere tillidsfulde relationer til andre.

Du kan altså bruge en JTI personlighedstest til at finde dit ”hvorfor” og forbedre dine relationer og i sidste ende til at skabe dig et sublimt arbejdsliv! Uanset om du er leder, ”almindelig medarbejder” eller om du har brug for at øge dine chancer for at få drømmejobbet i hus.

JTI Personlighedstestning kan du også bruge, hvis du er leder og ønsker at udvikle og fastholde dine mest skattede medarbejdere.

Jeg glæder mig til at hjælpe dig.

Arbejdsglade hilsner

Pernille C. Norbeck, UgoRELATE

info@ugorelate.dk

 

#UgoRELATE #JTI #Personlighedstestning #PersonligKommunikation #Finddithvorfor #Ledelse #Peopleandbusiness

http://www.ugorelate.dk

Kilder: *Borbye, E, 2005 *Sinek, 2009, *arbejdsglæde.nu, *krifa.dk, Svanhold og Hermann, 2015, Prehn, 2018

%d bloggers like this: