311 56 369 info@ugorelate.dk

Jeg bliver ofte spurgt; “nå, hvordan er det så at starte sin egen virksomhed?”

Processen minder om et scenarie, man har set før – nemlig det, hvor man lige er kommet hjem fra fødegangen med sin førstefødte. 

Tankerne kredser konstant om baby. Begreber som “udviklingsfaser”, “tigerspring”, “moms” og “selskabsformer”, bliver en fast del af Googles søgehistorik. 

Alt man kan tale om, er det lille ny vidunder. 

Man har søvnløse nætter. Nætter, hvor man – nu man er oppe – lige så godt kan gå ud og tisse. Man er jo alligevel vågen. Tankerne og ideerne myldrer rundt. 

Ens omgivelser siger “tillykke”, man får barselsgaver og kram, og alle har gode råd til, hvordan man skal gøre hvad. 

I mødregruppen, alias iværksætternetværket, møder man andre nybagte forældre, som man diskuterer “er-det-normalt”?-scenarier med, hvor man skiftes til henholdsvis at berolige hinanden og indgyde hinanden nyt mod via nye perspektiver. Det fedeste er at møde en “andengangsfødende”, som glædeligt deler ud af sine erfaringer. 

Man fejrer også hinandens succeser, og man deler hinandens gode oplevelser. Som for eksempel “min baby har ramt mig lige i hjertet med det første smil”, “min baby har indtaget sin første majsgrød, taget sine første skridt, smidt sutten eller sagt sit første ord” osv. Med en stemme, der næsten går i falset – af ren stolthed. Kun andre forældre forstår den følelse. Følelsesladet og “hormon”-fyldt deler man op- og nedture med hinanden.  

“Baby”-steps, som man siger 😉. 

Roller coasteren

Når man vælger at blive “forælder” til en lille ny, siger man ja til en tur i den vildeste roller coaster. 

Der er både forventningens glæde, hjertebanken, håb om at det hele går godt, usikkerhed, en snert af fortrydelse, sommerfugle i maven og de vildeste sus og tårer af både frustration og lykke. 

Når jeg alligevel, trods humørsvingninger og ubehag, synes at det er det fedeste i verden at starte sin egen biks, så er det blandt andet på grund af den store opbakning, jeg får i kraft af min familie, mine venner og i høj grad også i mit professionelle netværk. 

TAK til jer. Jeres delinger og kommentarer på facebook og LinkedIn og jeres anbefalinger af mig til andre i jeres netværk betyder uendeligt meget. 

Derfor kan jeg hjælpe ledere med at fastholde deres dygtige medarbejdere, når jeg lærer dem at skabe bedre relationer med deres personlige kommunikation.

Det er alle smerterne og ubehaget værd, når først “hun” ligger der. “Så glemmer man helt, at det gjorde ondt” 😜 (dét er i øvrigt en sejlivet myte). 

#UgoRELATE 

 

%d bloggers like this: